fbpx

Waar focus je op?

Afgelopen week reed ik op de fiets van een #netwerkbijeenkomst naar huis. Het was heerlijk lekker weer dus echt even genieten van het #moment. Tot ik ineens een hoop glas scherven voor mij op het fietspad zag. Het schoot gelijk door mijn hoofd “ daar moet ik niet doorheen rijden”. Kijkend (focus) naar het glas op het fietspad lukt het mij niet om al het glas te #vermijden.

focus

Focus

Balend bedacht ik mij waarom het mij niet lukte om het glas te vermijden. Ik had het op tijd gezien om het te kunnen vermijden. Ik had goed gekeken waar het lag en ook echt mijn best gedaan om eromheen te sturen. Mijn conclusie was dat het moest komen doordat ik mijn focus op het glas had. Daarop besloot ik om een plek uit te zoeken op het fietspad waar ik mij voorstelde dat glas lag. Echter zou ik mij ditmaal #focussen op de veilige plek aan de andere kant van het fietspad. En… ik stuurde zonder problemen om de plek heen waar glas lag, ik hoefde er nauwelijks #moeite voor te doen. Ter controle heb ik mijn #experiment nogmaals, maar dan weer andersom, gedaan dus #focus op het glas. En ja hoor, weer lukte het mij niet om de plek met glas te vermijden.

Vergelijk met je dagelijks leven

Dit is een mooi vergelijk met #uitdagingen die we in het dagelijks leven en in ons #werk tegenkomen. Vaak focus je dan ook op het #probleem of het #resultaat dat je niet wilt. Met als gevolg dat je krijgt wat je niet wilde. Focus daarom op wat je WEL wil. Hoe je wilt dat het #resultaat wordt. Op die manier is de kans dat dat ook daadwerkelijk gebeurd veel groter.

Het voorbeeld met het glas op het fietspad is natuurlijk overduidelijk. Het probleem is goed zichtbaar even als de oplossing. Helaas is dit met veel andere zaken in je leven niet altijd zo duidelijk en al helemaal niet bij jezelf.

Hoe jij met je belemmeringen om?

 

Wil je een keer vrijblijvend in gesprek over hoe jij focus krijgt in je leven?

Plan hier direct je afspraak:

coach, gesprek, afspraak

Klik voor afspraak

 

Zie ook onze vorige blog: DISC? DAT HEBBEN WE NU WEL GEZIEN, TOCH?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *