fbpx

Voor persoonlijke groei heb je COACH nodig!

Groei

Om als persoon te blijven #leren en #groeien is het noodzakelijk om op momenten die er toe doen buiten je comfortzone te treden. Wanneer we geen nieuwe dingen meer doen of alleen dingen doen die we kennen en waar we ons comfortabel bij voelen, blijven we qua groei stilstaan. Alleen is het soms moeilijk om de volgende stap te zetten omdat je geremd wordt door gedrag en gewoontes die je groei niet (meer) ondersteunen. En om hier doorheen te breken heb je COACH nodig.

5 stappen voor het aanleren van een nieuwe gewoonte voor persoonlijke groei

C  Clarity – #Helderheid

Voordat je verder kunt leren en groeien heb je helderheid nodig in je huidige situatie. Waar sta je nu. Welke #overtuigingen en #gewoontes bepalen nu mijn# gedrag? Pas als je hier helderheid in hebt kun je naar de volgende stap.

O Ownership – #Eigenaarschap

Je gewoontes zijn gevormd op basis van overtuigingen of datgene waar je in gelooft. Wat deze ook zijn, accepteer ze zoals ze zijn. Er is geen goed of fout. Wees eerlijk naar jezelf ook al is het soms #confronterend. Het heeft je gebracht waar je nu bent het zegt niets over waar je naar toe gaat. Wanneer je je overtuigingen hebt opgeschreven en geaccepteerd (eigenaarschap), kun je naar de volgende stap.

A Awareness – #Bewust zijn

Bekijk de overtuigingen die je net hebt opgeschreven en schrijf voor jezelf op wat de consequenties ervan zijn voor jou. Wat kost het je dat je deze overtuigingen hebt. Wat zijn de #voordelen en wat zijn de nadelen. Geeft het je pijn of #plezier.  De voordelen kunnen puur persoonlijk zijn, dat je je er comfortabel bij voelt echter zijn de consequenties niet per definitie positief. Je wordt je bewust van je gedrag en wat dat je wel of niet brengt.

C Choose – #Kiezen

Kies met je verworven kennis waar je naartoe wilt. Wat wil je achterlaten, wat wil je veranderen, en wat wil je behouden. Neem afscheid van overtuigingen die je niet meer ondersteunen. Je kunt ze vervangen door nieuwe overtuigingen die dat wel doen. Klinkt moeilijk? Het is makkelijker dan je denkt…

H Habit – #Gewoonte

Wanneer je je nieuwe overtuiging hebt gekozen en geformuleerd ga je #bewust situaties creëren die je nieuwe overtuiging bevestigen. Met 3-4 bevestigingen heb je je nieuwe overtuiging gevormd. Door er bewust mee bezig te blijven ontstaat een nieuwe gewoonte. Door er gedurende 30 dagen dagelijks 10 – 15 minuten bewust mee bezig te zijn vorm je een nieuwe gewoonte.

persoonlijke groei

Om nieuwe gewoontes te vormen die het voor jou mogelijk maken persoonlijk te blijven leren en groeien heeft iedereen dus COACH nodig. Objectief naar je zelf en je eigen gedrag kijken, is best lastig. Daarom kan professionele begeleiding je hierin net dat extra zetje geven om jouw persoonlijke groei echt te realiseren!

Wil je een keer vrijblijvend in gesprek over jouw vragen en mogelijkheden met COACH?

Plan hier direct je afspraak:

coach, gesprek, afspraak

Klik voor afspraak

 

Zie ook onze vorige blog: Je krijgt waar je op focust

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *