fbpx

Business games worden steeds vaker ingezet als effectief trainingsmiddel in bijvoorbeeld verandertrajecten. En dat is niet voor niets. Gaming is een effectieve manier van trainen waarbij de deelnemers een unieke en leerzame ervaring opdoen. Vandaar dat Qintens graag business games inzet voor een effectief leer- en veranderproces.

“Spiegel voorhouden”
Leren door middel van gaming zorgt voor een veilige metafoor waarbij deelnemers een duidelijke spiegel wordt voorgehouden. Mensen nemen automatisch hun eigen gedrag mee, waardoor vanzelf zichtbaar wordt wat er in de dagelijkse werksituatie gebeurt. Dit geeft op een natuurlijke manier inzicht in verbeterpunten.

“Leren door te ervaren”
Iedereen leert anders. De een leert beter door te horen, de ander beter door te zien of te doen. Op het moment dat je leert door te ervaren, waarbij alle leerstijlen samen komen, is de beklijving en het resultaat van het geleerde vele malen groter.

“Verbinden van theorie en praktijk”
In de games die wij faciliteren zitten veel modellen, bewezen theorieën en praktijk cases verwerkt waardoor de herkenning groot is. De leerpunten uit de game worden door de deelnemers actief omgezet naar concrete verbeterpunten voor de eigen situatie.

“Intrinsieke motivatie voor verandering”
We merken dat medewerkers na het ervaren van de business games veel meer intrinsieke motivatie hebben om veranderingen door te voeren. Ze hebben immers zelf ervaren wat het resultaat kan zijn, waardoor ze meer mogelijkheden zien. Business games zijn daarom zeer effectief om in te zetten bij verandertrajecten.

“Positieve leerervaring”
Het spelen van een game met 1 of meerdere teams geeft veel energie en is leuk, gaming heeft een hoge ‘fun’ factor. Iets wat absoluut bijdraagt aan een positieve leerervaring die wordt onthouden!

Qintens faciliteert games op het gebied van :

  • DISC stijlen
  • Effectief managen op communicatiestijl
  • Effectieve klantcommunicatie
  • Bevorderen van klantfocus en klantgerichtheid
  • Verhogen teamprestatie

Onze games: